KÖSZÖNTJÜK LÁTOGATÓINKAT!

A Hatvani István Teológiai Kutatóközpont (HITEK) 1993-ban létesült a keresztyén teológia és az egzakt tudományok kapcsolatának vizsgálata céljából. Alapítója Gaál Botond professzor volt, aki elkészítette az alapító okiratot és négyszáz könyvének felajánlásával elindította útjára az intézetet. Azóta számos tudós gyarapította könyv-adományával a könyvtárat. Ma már több mint ezer kötetből áll a speciális gyűjtemény, a kutatóknak főként interdiszciplináris területhez tartozó műveket kínál. Könyv- és kéziratgyűjteménye sok tekintetben egyedi, kiválóan alkalmas James Clerk Maxwell, Karl Barth, Polányi Mihály, Thomas F. Torrance, Jáki Szaniszló és mások munkásságának kutatására. Olyan folyóiratok, különös periodikák találhatók itt, amelyekhez a kutatók hazánkban máshol nem, vagy alig juthatnak hozzá. Ilyenek például a Zygon, Perspectives on Science and Christian Faith, Theology Today, Theology and Science, Glaube und Denken, Studies in Science and Theology periodikák, valamint a Tudomány és Teológia konferenciakötet sorozat.

Örömmel ajánljuk a kutatók figyelmébe legújabb könyveinket, melyeket az International Society for Science and Religion pályázatán nyertünk 2011-ben. A pályázat révén 224 igen értékes mű érkezett az Istvan Hatvani Theological Research Centre könyvtárába. A többségében angol nyelvű könyvek jelentős része hazánkban csak itt található meg.

Kutatási témában szívesen látja az érdeklődőket Dr. Gaál Botond professzor, könyvek kölcsönzése vagy dokumentumok helyben történő olvasása dolgában Dr. Kovács Ábrahám docens segít készséggel.

A HITEK könyvtára a Corvina rendszer szerint van földolgozva. Reméljük, örömére lesz honlapunk megtekintése.

Szívesen látjuk a

HATVANI ISTVÁN TEOLÓGIAI KUTATÓINTÉZETBEN!